Pakkespecialisten udvider produktporteføljen til bageriindustrien

07-02-2019

MULTIVAC overtager FRITSCH Group

Vejle, d. 2. juli 2019 - MULTIVAC overtager FRITSCH Group og udvider atter produktporteføljen til bageriindustrien

FRITSCH er førende producent af bagerimaskiner med hovedsæde i Markt Einersheim i Tyskland. Porteføljen består af højkapacitetsudstyr og banebrydende teknologi til formning og forarbejdning af dej. FRITSCH leverer den rigtige løsning til ethvert bageri – fra bordmodeller til industrimaskiner. Der fremstilles førsteklasses bageriprodukter på FRITSCH maskiner over hele verden.

Med overtagelsen af FRITSCH Group komplementerer MULTIVAC sit løsningsprogram, så man fremover kan tilbyde komplette produktionslinjer til bageriindustrien fra én leverandør. “ Overtagelsen af FRITSCH er endnu et vigtigt skridt for MULTIVAC i udvidelsen af pro-grammet af integrerede løsninger til forarbejdning og pakning af fødevarer. Takket være forarbejdningsløsningerne fra FRITSCH fortsætter vi udvidelsen af vor tilstedeværelse i bageriindustrien, hvor vi alle-rede de seneste år har været i stand til at implementere nogle meget krævende projekter med automatiseringsløsninger” forklarer Christian Traumann, direktør og Group CFO i MULTIVAC.

FRITSCH blev grundlagt i 1926 og ejes i dag af fjerde generation i Fritsch-familien. Selskabet, som ligger i Markt Einersheim, har over flere årtier udviklet sig til en meget innovativ producent af bagerimaskiner. I 2018 var omsætningen på ca. 80 mio. Euro og omkring 600 ansatte.I april 2019 gik virksomheden i betalingsstandsning. FRITSCH er repræsenteret ved egne datterselskaber i Rusland, Polen, Storbritannien og USA og har et verdensomspændende netværk af salgs- og servicepartnere, som sikrer, at man forbliver tæt på kunderne. Som et resultat af overtagelsen bliver FRITSCH en del af en stærk koncern, der gør det muligt at fortsætte forretningen til fordel for interessenter og kunder.

Indlemmelsen af selskabet i MULTIVAC Gruppen starter øjeblikkeligt. Produktion og udvikling af FRITSCH produkterne fortsætter i Markt Einersheim. FRITSCH råder endvidere over et teknologicenter, hvor man gennemfører tests for kunder og udvikler kundetilpassede produkter og recepter. Virksomhedens produkter vil blive solgt via MULTIVAC's verdensomspændende salgs- og servicenetværk. Der bliver investeret i uddannelse af specialiserede salgsteams med fokus på bageriindustrien i MULTIVAC's datterselskaber, så det fremadrettet vil være muligt at tilbyde kunderne integrerede løsninger til produktion og pakning af bageriprodukter.

Ud over den nuværende ledelse vil MULTIVAC udpege et ledelses-team for det nye selskab, som skal lede og udvikle FRITSCH Group som en selvstændig forretningsenhed. “Vi er meget glade for den vellykkede overtagelse af FRITSCH Group, og vi er overbeviste om, at vor ledelse vil bidrage væsentligt til genopretningen af virksomheden. FRITSCH er førende inden for industrielle bagerimaskiner og har et godt ry i markedet. Primært grundet integrationen af FRITSCH produkter i MULTIVAC's linieløsninger ser vi et stort synergipotentiale, som vil bidrage markant til en sund udvikling af FRITSCH fremover, ” siger Guido Spix, direktør og Group CTO/COO i MULTIVAC.

Med forbehold for godkendelse i henhold til kartellovgivningen vil overtagelsen af FRITSCH Group træde i kraft pr. 1. august 2019.

MULTIVAC.jpg:
68.87 KB JPG

JPG Download