MULTIVAC поема групата FRITSCH

07-02-2019

MULTIVAC поема групата FRITSCH и продължава да разширява своята гама от решения за производството на хлебни изделия

FRITSCH е водещ производител на машини и оборудване за хлебни изделия със седалище град Маркт Айнърсхайм в Долна Франкония. Продуктовата гама се състои от високоефективно оборудване и новаторска технология за формоване и обработка на тесто. FRITSCH предлага правилното решение както за малкия и среден бизнес, така и за големи предприятия - от настолни устройства до оборудване за промишлено производство. Машините FRITSCH се използват за производство на премиум хлебни изделия в целия свят.

С придобиването на групата FRITSCH, MULTIVAC допълва своята гама от решения, така че в бъдеще да е в състояние да достави цялостни производствени линии от един източник предназначени за хлебната индустрия. „Придобиването на FRITSCH е друга важна стъпка за MULTIVAC за разширяване на нашата гама от интегрирани решения за обработка и опаковане на хранителни продукти. Благодарение на решенията на FRITSCH, ние ще продължим да разширяваме присъствието си в производството на хлебни изделия, където през последните години вече успяхме да реализираме някои много предизвикателни проекти за автоматизирани решения за опаковане,”обясни Кристиан Трауман, Главен финансов директор на MULTIVAC.

FRITSCH е основана през 1926 г. и понастоящем е собственост на четвъртото поколение на семейство Fritsch. Компанията, базирана в Markt Einersheim, се е развила в продължение на много десетилетия като един много иновативен производител на оборудване за тестени изделия. През 2018 г. компанията FRITSCH е реализирала оборот от около 80 милиона евро и към момента има около 600 служители. В средата на април тази година FRITSCH подава молба за обявяване в несъстоятелност. FRITSCH е представена от собствените си дъщерни дружества в Русия, Полша, Великобритания и САЩ, като едновременно с това има и световна мрежа от партньори за продажба и сервиз, с които гарантира позицията си близо до клиентите. В резултат на поглъщането, FRITSCH ще стане част от силна Група, която ще ѝ позволи да продължи своята бизнес дейност в полза на заинтересованите страни и на своите клиенти.

Интеграцията на компанията в групата MULTIVAC ще започне веднага. Производството и разработването на продуктите на FRITSCH ще продължи на установеното вече място в Markt Einersheim. Там FRITSCH разполага и с Технологичен Център, в който се извършват опити по поръчка на клиенти и се разработват персонализирани продукти и рецепти. Продуктите на компанията ще бъдат продавани чрез световната мрежа за продажби и услуги на MULTIVAC. В дъщерните дружества на MULTIVAC ще бъдат направени инвестиции за създаване на специализирани екипи за продажба в конкретната индустрия, така че в бъдеще ще бъде възможно да се предложат на клиентите интегрирани решения за производство и опаковане на хлебни изделия.

В допълнение към съществуващото управление, ще бъде назначен управленски екип на MULTIVAC, който ще управлява компанията, и това ще насочи и развие групата FRITSCH като самостоятелен бизнес. „Много сме доволни от успешното придобиване на групата FRITSCH и сме убедени, че нашето управление ще допринесе значително за възстановяването на компанията. FRITSCH е водеща в производството на машини и оборудване за хлебни изделия и има отлична репутация на пазара. Благодарение предимно на интегрирането на продуктите на FRITSCH в линейните решения на MULTIVAC, ние виждаме голям потенциал за синергия, който ще допринесе значително за здравословното развитие на FRITSCH в бъдеще”, казва Гуидо Шпикс, Главен технически директор на MULTIVAC.

При условията на одобрение съгласно законодателството на картелите, придобиването на групата FRITSCH ще влезе в сила на 1 август 2019 г.

MULTIVAC.jpg:
68.87 KB JPG