MULTIVAC neemt de FRITSCH-groep over

07-10-2019

De verpakkingsspecialist breidt zijn productportfolio voor de bakkerijsector uit.

Woerden, 10 juli 2019 - MULTIVAC neemt de FRITSCH-groep over en breidt zijn gamma van oplossingen voor de bakkerij-industrie verder uit.

FRITSCH is een toonaangevende fabrikant van bakkerij-installaties met het hoofdkantoor in Markt Einersheim in Beieren. Het productassortiment bestaat uit hoogwaardige apparatuur en baanbrekende technologie voor het vormen en verwerken van deeg. FRITSCH biedt voor elke bedrijfsgrootte de juiste oplossing - van tafelmodellen tot industriële apparatuur. Wereldwijd worden met FRITSCH-machines hoogwaardige bakkerijproducten geproduceerd.

Met de overname van de FRITSCH Groep vult MULTIVAC zijn reeks oplossingen aan, zodat het in de toekomst ook complete productielijnen aan de bakkerij-industrie kan aanbieden. "De overname van FRITSCH is een volgende belangrijke stap voor MULTIVAC in de uitbreiding van ons aanbod van geïntegreerde oplossingen voor de verwerking en verpakking van levensmiddelen. Dankzij de processing oplossingen van FRITSCH zullen we onze aanwezigheid in de bakkerij-industrie blijven uitbreiden. In deze sector hebben we de afgelopen jaren al enkele zeer uitdagende projecten voor geautomatiseerde verpakkingsoplossingen kunnen implementeren", legt Christian Traumann, directeur en Group CFO van MULTIVAC, uit.

FRITSCH werd opgericht in 1926 en is momenteel in het bezit van de vierde generatie van de Fritsch familie. Het bedrijf, dat gevestigd is in Markt Einersheim, heeft zich in de loop van vele decennia ontwikkeld tot een zeer innovatieve fabrikant van bakkerijapparatuur. In 2018 behaalde FRITSCH een omzet van ca. 80 miljoen euro en het bedrijf heeft momenteel ca. 600 medewerkers in dienst. FRITSCH wordt vertegenwoordigd door eigen dochterondernemingen in Rusland, Polen, Groot-Brittannië en de VS en beschikt over een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepartners, die ervoor zorgen dat het dicht bij zijn klanten blijft. Medio april van dit jaar heeft FRITSCH het faillissement aangevraagd. Door de overname zal FRITSCH deel gaan uitmaken van een sterke groep, waardoor zij haar activiteiten kan voortzetten ten voordele van haar stakeholders en klanten.

De integratie van het bedrijf in de MULTIVAC-groep begint onmiddellijk na de overname. De productie en ontwikkeling van FRITSCH-producten wordt voortgezet op de locatie in Markt Einersheim. FRITSCH heeft daar ook een Technology Center, waar klanten kunnen testen en aangepaste producten en recepten worden ontwikkeld. De verkoop van de producten van het bedrijf gaat straks via het wereldwijde verkoop- en servicenetwerk van MULTIVAC. Bij de dochtermaatschappijen van MULTIVAC worden gespecialiseerde verkoopteams voor de bakkerij-industrie gecreëerd, om klanten geïntegreerde oplossingen te bieden voor de productie en verpakking van bakkerijproducten.

Naast het management op locatie wordt een MULTIVAC management team aangesteld om het bedrijf te leiden. Dit team zal de FRITSCH Group als een zelfstandig bedrijf sturen en doorontwikkelen. "Wij zijn zeer verheugd over de succesvolle overname van de FRITSCH Groep en zijn ervan overtuigd dat ons management een belangrijke bijdrage zal leveren aan het herstel van het bedrijf. FRITSCH is marktleider in bakkerijmachines en heeft een uitstekende reputatie in de markt. Vooral dankzij de integratie van FRITSCH-producten in de lijnoplossingen van MULTIVAC zien we een groot synergiepotentieel, dat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de gezonde ontwikkeling van FRITSCH in de toekomst", zegt Guido Spix, directeur en CTO/COO-groep van MULTIVAC.

Onder voorbehoud van goedkeuring in het kader van de kartelwetgeving, zal de overname van de FRITSCH Groep op 1 augustus 2019 van kracht worden.

Wilt u direct meer informatie over onze processing- en verpakkingsoplossingen? Of heeft u vragen over de toepasbaarheid in uw eigen bedrijf? Kijk op  www.multivac.nl of neem contact met ons op via munl(at)multivac.nl of  +31 348 43 65 70. Wij staan u graag te woord.

20190710_persbericht_overname_fritsch.pdf:
178.81 KB PDF

PDF Download

MULTIVAC.jpg:
68.87 KB JPG

JPG Download